13 Març 2018Calaf celebra amb èxit la III edició de la Fira de la Carbassa


Àngel Soria va guanyar la categoria de l'Alta Segarra del Concurs de Carbasses Gegants amb una carbassa de 272 kg. Raul Gascon va ser el vencedor de la categoria general amb un fruit de 441 kg

Centenars de persones van gaudir ahir a la 3a Fira de la Carbassa de Calaf, en un ambient festiu i distès i un clima propici que va permetre que totes les activitats es desenvolupessin amb normalitat.

El concurs de carbasses va batre, per segon any consecutiu un rècord. Àngel Sòria, de Calaf, va guanyar la categoria de l'Alta Segarra del 5è Concurs de Carbasses Gegants de Calaf amb una carbassa de 272 kg, que a més a més és rècord a la comarca de l'Anoia. En la categoria general, el vencedor va ser Raul Gascón, de Lalueza (Osca), amb una carbassa de 441 kg. L'any passat es va superar el rècord d'Espanya a la categoria general, amb una carbassa de 631,6 kg.

Enguany els encarregats de donar els premis a les carbasses gegants en la catego­ria Alta Segarra van ser en Jordi Fitó, regidor de cultura i festes de Calaf, i en Salva­dor Mogas, President de l'Associació Espanyola de Carbasses i Hortalisses Gegants, "Giganteras", com a convidat especial. En la categoria general van ser l'alcalde de Ca­laf, Jordi Badia, i novament en Salvador Mogas els encarregats de donar els premis.

Els Jocs de la Fira gratuïts i sostenibles van ser un gran atractiu pel públic fa­miliar, que van estar actius al llarg de tot el matí. Amb els tallers de treballs ma­nuals i gastronòmics, també dirigit al públic infantil, els visitants més petits van tro­bar el seu espai a una fira cada cop més diversa i destacada a la Catalunya Central.

La gran aposta per la gastronomia va obtenir uns resultats molt positius, i és que el "Tasta Carbassa" va tenir gran èxit entre els visitants de la Fira, que van optar per esmorzar i també dinar amb els tastos elaborats amb carbassa que van preparar diversos restaurants de Calaf.

Fins a cinc artistes locals van fer gaudir als assistents de la fira amb les seves obres i dis­senys relacionats amb carbasses a bales de palla al llarg de tot el matí en diferents punts de la fira. Aquestes obres s'exposaran l'any 2018 com a reclam de la fira les entrades de la vila.

Els gairebé quaranta paradistes de la Fira de la Carbassa també van gaudir d'afluèn­cia del públic al llarg de tot el matí, certificant així, la bona rebuda que ha tingut enguany la Fira de la Carbassa, de la qual ja n'està confirmada la quarta edició per l'any 2018.

En finalitzar la fira, com és costum, es van repartir fins a 1200 kg de carbassa entre els visitants.