31 Juliol 2023Torna la fira Agro Alta Segarra els dies 1 i 2 de setembre a Calaf


Les jornades tècniques per a professionals comptaran amb la ponència RECOMEX de l’IRTA, dedicada a les novetats i innovacions en cultius extensius, i la presentació del QIE, el Quadern Integrat d’Explotació de Catalunya, a càrrec de l’Escola Agrària de Tàrrega.

Calaf manté aquest 2023 la fira agrària Agro Alta Segarra que es farà els dies 1 i 2 de setembre.
Serà un esdeveniment professional i dinàmic, amb exhibicions tècniques de maquinària, un ampli espai dedicat a productes i serveis per a la pagesia i ponències per a professionals.


El divendres 1 de setembre estarà dedicat a les jornades tècniques, dirigides als professionals del món agrari que tindran lloc al Casal de Calaf. Al matí, l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) oferirà les Jornades RECOMEX, on presentaran els resultats d'assaigs i innovacions en cultius extensius d'hivern. A la tarda, per part del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i l'Escola Agrària de Tàrrega presentaran el QIE, Quadern Integrat d'Explotació de Catalunya, un sistema electrònic proporcionat pel Departament  que permet portar una gestió i control simplificat de les dades de les explotacions agràries.  VEURE PROGRAMA COMPLET AMB HORARIS I PONÈNCIES


El públic general, però, també podrà assistir-hi i veure tot l'espai d'expositors que enguany es mantindrà a l'esplanada situada a la carretera llarga número 11 (davant del Casal de Calaf), etc.

Inscripcions 

Per les jornades RECOMEX  del divendres al matí cal inscriure’s des d’aquest formulari o contactar amb montserrat.palau@irta.cat. Per la sessió de presentació del QIE de la tarda, cal fer-ho a través d’aquest formular i es pot rebre més informació contactant amb carles.pedros@gencat.cat o aanoia.daam@gencat.cat.

Activitats complementàries 

D’altra banda, el dijous 7 de setembre  a les 18.30 h el Casino de Calaf acollirà la xerrada oberta organitzada per Unió de Pagesos “Preparem la campanya de la sembra 2023”  on es donarà a conèixer la nova PAC (Política Agrària Comuna) i altres informacions útils vinculades amb els herbacis sostenibles, assegurances d’herbacis, etc. 

Actualment, s'està acabant de tancar la resta de programació, demostracions i expositors participants.