02 Novembre 2022Calaf consolida la Fira de la Carbassa com a esdeveniment de referència de Tots Sants


En la seva sisena edició, la fira també va incloure activitats complementàries prèvies com un taller de cuina de carbassa

 

La Fira de la Carbassa de Calaf va tenir lloc el dimarts 1 de novembre de 10 h a 14 h. Coincidint amb un pont festiu, va tornar a atreure milers de persones d'arreu del territori que, interessades per aquest producte de tardor, van aprofitar per fer una visita a la capital de l'Alta Segarra.

A partir de les 10 h del matí, la plaça dels Arbres de la vila va acollir més d'una quarantena de paradistes amb productes fets de carbassa d'allò més diversos com: elements decoratius, artesania i altres productes de temporada i proximitat. A més, com a mercat especialitzat, també s'hi van trobar tota classe de varietats de carbasses de diferents mides, sabors i colors. Un altre dels reclams més atractius de la fira, va ser l'espai gastronòmic on es podien degustar productes fets amb aquest fruit de tardor com magdalenes, pastissos, xips, croquetes i bunyols, entre d'altres. A més, la fira també va comptar amb una exposició de productes de tardar i amb carbasses decorades pels alumnes dels centres educatius del municipi.

D'altra banda, el públic familiar també va poder gaudir d'algunes propostes pensades exclusivament per a ells, com un taller de pintar carbasses o diferents jocs tradicionals gegants de fusta tipus parxís, dames, trencaclosques, minigolf, etc.

Èxit de les activitats complementàries

Enguany, per primer cop, es van programar una sèrie d'activitats complementàries a la Fira de la Carbassa que també van ser un èxit de públic. El divendres 28 d'octubre, a les 16.30 h, es va realitzar una tarda de cuina de carbassa a l'Esplai de la Gent Gran a càrrec del Restaurant Folls amb places limitades. A causa del gran nombre de persones inscrites, es va haver d'ampliar les places i programar un segon taller el dilluns 31 d'octubre.