30 Agost 2019La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, obrirà l'Agro Alta Segarra


La Fira Agro Alta Segarra tornarà a situar Calaf com la capital agrícola de la Catalunya Central. El certamen, que es farà el 6 i 7 de setembre, inclourà dues jornades tècniques per als professionals del món agrari però també estarà obert al públic en general. El visitant podrà gaudir de demostracions de maquinària en directe treballant i tindrà l'oportunitat de passejar per una completa fira de productes i serveis dedicats a l'agricultura.

Enguany es faran dues jornades tècniques el divendres amb l'objectiu d'esdevenir una fira de referència pel que fa a la formació i divulgació entre els professionals del món agrari. Teresa Jordà, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, serà l'encarregada de donar el tret de sortida el divendres al matí a les formacions.  

A partir de les 10h, es realitzarà la jornada tècnica «Recomex. Resultats d'assaigs i innovacions en cultius extensius», que ja compta amb més de 250 inscrits i que està organitzada per l'Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA). En  aquesta, es presentaran algunes de les problemàtiques més importants en els cultius extensius d'hivern i es posarà especial èmfasi en novetats i innovacions que hi ha al mercat i que poden ser una oportunitat per al sector.

A la tarda, serà el torn de la formació sobre desherbatge mecànic i sembradora elèctrica, organitzada pel departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i Unió de Pagesos, que posarà l'accent en el control de males herbes mitjançant sistemes mecànics. Aquest control és una estratègia més que té a disposició l'agricultor per combinar amb les ja existents i assolir més efectivitat i eficiència al llarg del temps. L'objectiu és veure alguns dels aparells amb què poden fer aquest control. En cadascun utilitzen diferents sistemes de treball i és important conèixer el seu maneig per aconseguir una bona eficàcia. Durant la jornada també es podrà veure una sembradora elèctrica, i s'explicarà les novetats que suposa l'entrada en vigor de la nova normativa de maquinària.

Les xerrades són gratuïtes però cal inscriure's prèviament.

INSCRIPCIÓ RECOMEX - JORNADA TÈCNICA MATÍ 

INSCRIPCIÓ DARP - JORNADA TÈCNIC TARDA 

Pels interessants, hi ha la possibilitat de quedar-se a dinar. INSCRIPCIÓ DINAR

Una desena d'inscrits al 2n tractor festival 

Després de l'èxit de l'any passat, en aquesta quarta edició la fira repetirà, el dissabte al matí, la proposta de gimcana de tractors on els participants han de mostrar les seves habilitats sobre el vehicle. Els conductors hauran de fer un circuit amb diferents proves i es puntuarà tant la seva habilitat com el temps.

Les inscripcions es poden fer a través de 637 81 14 27.