15 Abril 2019L'Ecofira de Calaf atreu milers de visitants el primer diumenge de Setmana Santa


La fira ecològica de l'Alta i Segarra i de l'Anoia s'ha realitzat aquest 14 d'abril a Calaf i ha estat dedicada al Residu Zero. Amb més d'una quarantena de paradistes i activitats per a tota la família, s'ha consolidat com una de les fires de referència de l'ecologisme del territori. 

L'Ecofira de Calaf s'ha reforçat un any més com a fira referent de l'Alta Segarra i de l'Anoia dedicada al producte ecològic, la sostenibilitat ambiental i el consum responsable. Enguany, la fira s'ha realitzat el 14 d'abril, Diumenge de Rams, coincidint amb l'inici de Setmana Santa, la qual cosa ha atret fins a Calaf moltes persones d'arreu de Catalunya interessades en la temàtica. En aquesta edició, l'Ecofira promovia el Residu Zero i hi han destacat propostes que fomenten el repte de disminuir progressivament la generació de residus fins a reincorporar totes les matèries al cicle productiu o als sistemes naturals.

A partir de les 10h del matí i fins a les 15h, amb un sol radiant que es va mantenir durant tota la jornada, la quarantena d'expositors van obrir les seves parades on s'hi podien trobar propostes molt variades com vehicles elèctrics, productes a granel, roba orgànica, cosmètica ecològica, bioconstrucció, flors i planters, bosses i altres objectes d'ús quotidià sense plàstic, entre d'altres. A partir de les 11 h es van iniciar les activitats que incloïen una conferència sobre com portar un estil de vida Residu Zero, un taller de clauers amb elements reciclats, una activitat de meteorologia i una d'observació solar o un taller per crear una esponja vegetal, entre d'altres.

Els més menuts, també van poder participar de l'Ecofira, realitzant moltes de les activitats i gaudint del carrusel ecològic i de l'espectacle infantil "La rateta presumida i el Grúfal".

Fins a les 17 h, els assistents van poder delectar-se d'una zona gastronòmica on hi havia diferents propostes ecològiques d'alimentació per menjar i beure.