23 Octubre 2018La Fira de la Carbassa de Calaf arriba a la seva 4a edició


La gastronomia de proximitat tornarà a ser la gran protagonista l'1 de novembre de 10h a 13h a la plaça dels Arbres de Calaf.

La gastronomia de proximitat tornarà a ser la gran protagonista l'1 de novembre de 10h a 15h a la plaça dels Arbres de Calaf. Calaf celebrarà, el dia de Tots Sants, la quarta edició de la Fira de la Carbassa, un certamen dedicat, de manera exclusiva, al cultiu i l'artesania d'aquest fruit de tardor, tradicional de l'Alta Segarra.

Des de les 10 del matí i fins a les 3 de la tarda, els visitants tindran un ampli ventall d'alternatives per gaudir d'aquesta fira anual. L'Ajuntament de Calaf, com a organitzador de la fira, aposta fort per les innovacions fent d'aquesta fira un certamen de referència a la Catalunya Central. Enguany, la fira torna amb un format molt dinàmic, apostant fermament per la gastronomia de proximitat amb l'espai anomenat “Tasta la carbassa” on es podran degustar tastos de carbassa tant per esmorzar com per dinar a preus populars.

Com a activitats complementàries, a partir de les 11h diversos artistes locals com Núria Martí, Marisol Franco, Ramon Puigpelat i Àngel Alonso participaran a la secció "La Carbassa i l'Art", on realitzaran diferents accions artístiques vinculades amb la carbassa. També s'han programat jocs i tallers per als més petits.

Com ja és costum, els visitants podran trobar parades d'artesania feta amb carbassa, com objectes de decoració o utensilis per a la llar, així com estands relacionats amb el cultiu de la carbassa. Totes es activitats es desplegaran a la plaça dels Arbres i al llarg del raval Sant Jaume.

6è concurs de carbasses gegants

Per sisè any, Calaf organitza el seu concurs de carbasses gegants. Qui hi vulgui participar, haurà de portar la seva carbassa gegant, a les 8 del matí, a la plaça dels Arbres de Calaf perquè sigui pesada i verificada. Seguidament, es col·locaran totes les carbasses de manera que tothom qui vulgui les pugui admirar sent les de més pes les guanyadores del concurs.

Els premis s'entregaran a partir de les 13.00 h. Al concurs hi haurà dos tipologies de premis, el general i l'Alta Segarra. A l'edició passada, la carbassa guanyadora de la categoria Alta Segarra va aconseguir un pes de 272 kg, mentre que la de la categoria general, que també havia estat rècord d'Espanya, pesava 441 kilograms.