06 Setembre 2018La maquinària elèctrica serà la protagonista de l'Agro Alta Segarra dedicada a l'agricultura de precisió


A l’espai demostracions es podran veure sembradores accionades elèctricament amb connexió ISOBUS o tractors totalment  automàtics que funcionen amb GP.

La tercera edició de l’Agro Alta Segarra tindrà lloc els dies 7 i 8 de setembre a Calaf. Com a novetat d’aquest any, la fira estarà dedicada a l’agricultura de precisió i, a banda de la gran varietat de tractors i altres serveis per a l’agricultura,  s’hi podran trobar exposicions i demostracions de maquinària elèctrica, ISOBUS, etc.

Una de les principals diferències amb altres fires agrícoles de Catalunya i el que la fa única, és el protagonisme de les màquines en moviment i treballant. Com s’ha pogut constatar en les diferents edicions, l’espai de demostracions és un magnífic aparador de les millors i més noves propostes de la maquinària agrícola. Per això, l’Agro Alta Segarra s’ha convertit en la primera mostra de maquinària agrícola multi­marca i dinàmica de Catalunya.

En aquest sentit, Maquinària Agrícola Solà presentarà l’últim en tecnologia de sega, tant en matèria de màquines sembradores de mono gra com màquines de sembra de cereal. Els assistents podran veure en directe sembradores accionades elèctricament amb connexió ISOBUS per al tractor, amb la possibilitat de treballar amb mapes de prescripció de dosis variable, tall de seccions fila a fila, dosis variable de productes (llavors, adobs líquids o sòlids, micro granulats, etc.). A més, també exposaran una gran varietat de màquines mecàniques i pneumàtiques, entre les quals destaca una tolva frontal.

Per la seva part, Tallers Bascompte realitzarà al llarg del dia diferents demostracions d’un tractor totalment automàtic treballant a partir d’un sistema de GPS. Aquests dispositius per a tractors poden ser instal·lats en diferents models de màquines agrícoles i permeten conèixer a l’instant els paràmetres de recol·lecció més importants i així facilitar la presa de decisions. 

D’altra banda, empreses com Vigerim, Gidar, Agricolum, Solà-Parès, Agrària Estany, E-STRATOS Geosystems, SOVI, Aubagueta Agropecuària o Ben Plantats, també seran presents a la fira mostrant alguns dels seus serveis i novetats.

Una quinzena d’inscrits al 1r Tractor Festival

Una de les altres novetats d’aquesta tercera edició, és la realització el dissabte al matí d’una gimcana de tractors on els participants hauran de mostrar les seves habilitats sobre el tractor i on ja s’hi han inscrit una quinzena de participants.

Els conductors hauran de realitzar un circuit amb diferents proves i es puntuarà tant la seva habilitat com el temps.