14 Maig 2018L'Eco Fira de Calaf torna aquest 13 de maig amb més activitats i expositors


La fira ecològica de l'Alta Segarra i de l'Anoia tindrà lloc el diumenge 13 de maig després que s'hagués d'ajornar per pluja el mes d'abril​​. D'entre les diverses activitats, destaquen la xerrada sobre meteorologia i medi ambient amb el meteoròleg i presentador Alfred Rodríguez Picó i la presentació del projecte “Viure de l'aire del cel”, la primera eòlica de la ciutadania feta a Pujalt. La Fira inclourà per primer cop un concurs d'Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Torretes Eco Fira

El passat diumenge 8 d'Abril Calaf va haver d'ajornar la tercera edició de l'Eco Fira a causa de la pluja. El certamen, dedicat al producte ecològic, les energies renovables i el Medi Ambient únic a l'Anoia i l'Alta Segarra, torna aquest 13 de maig i manté la majoria d'expositors i activitats programades i, a més, en suma d'altres noves.

Més de cinquanta empreses i projectes d'arreu de Catalunya participaran com a expositors i realitzaran diferents activitats paral·leles com demostracions, exposicions, tallers, ponències, degustacions, etc. que donen valor i interès a la fira. Els visitants podran trobar estands d'alimentació, gastronomia, energies renovables, bioconstrucció, aprofitament forestal, calefacció ecològica, bicicletes elèctriques, roba orgànica, artesania del reciclatge, salut ambiental, reciclatge d'oli i pneumàtics, assessorament mediambiental i altres propostes vinculades a l'ecologia i el Medi Ambient.

La mostra cada any creix en nombre d'activitats paral·leles i aquest any n'hi haurà més de 30. Com a novetat, també se'n realitzarà una el dia previ a la fira, el dissabte dia 12 de maig, una caminada etnobotànica per l'entorn de Calaf a càrrec de Marc Talavera del col·lectiu Eixarcolant i investigador de la UB.

El diumenge 13 de maig, al llarg de tota la jornada, es faran diverses ponències d'entre les quals destaca ”Meteorologia i Natura” amb el presentador de televisió, locutor i meteoròleg Alfred Rodríguez Picó i “Viure de l'aire del Cel” amb Francesc Rosell que explicarà el primer projecte d'estació eòlica de propietat compartida feta al municipi de Pujalt (Anoia) o "Cooperativisme i consum conscient" a càrrec d'Arnau Vilaseca del col·lectiu Tornaterra.

També es realitzaran diferents tallers de temàtiques com cuina solar infantil, bicicletes elèctriques, elaboració d'artesania amb reciclatge, construcció d'estima ocells, elaboració de caixes de niu i hotels d'insectes, plantació d'un hort, activitats demostratives de kung-fu, ioga i tai-txí, etc.

A més, l'Eco Fira comptarà amb un espai eco gastronòmic on els visitants podran menjar i beure productes ecològics. Aquest any, la temàtica escollida és l'aigua i la sequera. Per això, és realitzarà una conferència i taller anomenat “Aigua o sequera? Està a les nostres mans “ on s'obsequiarà als participants amb airejadors per l'aixeta que redueixen el caudal de l'aigua que en surt.

 

L'Eco Fira de Calaf tindrà concurs d'Instagran

L'àrea de comunicació de l'Ajuntament de Calaf ha elaborat les bases per al primer concurs de fotografies d'Instagram de l'Eco Fira, en el qual es podrà concursar amb les etiquetes #concursecofira18 #ecofiracalaf i #calaf_vilaverda. Les imatges s'hauran de fer durant el diumenge 13 de maig i aquestes es projectaran en directe a l'EcoFira.

Els participants podran guanyar un lot ecològic i dues entrades per a les botigues antigues de Calaf. Les bases estan publicades a la web www.firescalaf.cat.

La Fira s'organitza amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat i es vol convertir en un aparador i punt de trobada de persones i professionals que treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país.