13 Març 2018Calaf acollirà la tercera edició de la Fira de la Carbassa


Enguany s'apostarà fortament per innovacions per convertir-se així en una fira de re­ferència a la Catalunya Central

Calaf celebrarà, el dia de Tots Sants, la terce­ra edició de la Fira de la Carbassa. Aquest certa­men està dedicat, de manera exclusiva, al cultiu i l'artesania d'aquest fruit de tardor, tradicional de l'Alta Segarra. Des de les 10 del matí i fins a les 3 de la tarda, els visitants tindran un ampli venta­ll d'alternatives per gaudir d'aquesta fira anual.

L'Ajuntament de Calaf, com organitzador de la fira, aposta fort per les innovacions i vol que es converteixi en una fira de tardor de referència a la Catalunya Central. Enguany, la fira tindrà mol­tes novetats, en especial, en l'àmbit gastronòmic. Hi haurà un espai anomenat “Tasta la carbassa” on es podran degustar tastos de carbassa tant per esmorzar com per dinar a preus populars.

La Fira de la Carbassa d'enguany també aposta per la cultura, amb “La carbassa i l'art” on diversos artistes locals, tant joves com consolidats, faran una inter­pretació d'una carbassa sobre bales de palla rodona. També hi haurà una visita guiada a l'exposició “El sen­timent de la urgència” a partir de les 11. Pels més petits s'habilitarà un espai a la plaça Barcelona amb Jocs de la Fira, una altra de les novetats d'enguany. A més, també hi haurà tallers infantils que començaran a les 11.

I com sempre, els visitants podran trobar parades d'artesania feta amb carbassa, com objectes de decoració o utensilis per a la llar, així com estands relacionats amb el cul­tiu de la carbassa. Totes elles es desplegaran a la plaça dels Arbres i al llarg del Raval de Sant Jaume. A més de les parades, no faltarà el Concurs de carbasses gegants, que en­guany arribarà a la cinquena edició. Qui hi vulgui participar haurà de portar la seva carbas­sa gegant, a les 8 del matí, a la plaça dels Arbres de Calaf perquè sigui pesada i verificada.

Seguidament, es col·locaran totes les carbasses de manera que tothom qui vulgui les pugui ad­mirar. Les carbasses amb més pes seran les guanyadores. Hi haurà dues categories de premis, la general i la de l'Alta Segarra, que s'entregaran a partir de les 13.00 hores. En l'edició passada, la carbassa guanyadora de la categoria Alta Segarra va aconseguir un pes de 112 kg, mentre que la de la categoria general, que també havia estat rècord d'Espanya, pesava 631,6 kilograms.